De Mediationgroep Suriname


In 2008 en 2010 is eerder de Basisopleiding Professioneel Mediator verzorgd in Suriname. Uit deze groep opgeleide mediators heeft een aantal mediators zich in 2011 gebundeld in de Mediationgroep Suriname (MGS). Het doel van de MGS is meer bekendheid geven in Suriname aan mediation als instrument voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting . Een ander doel is om door de krachten te bundelen de kwaliteit te bewaken, bij- en nascholing te organiseren en elkaar te versterken door o.a. intervisie en de mogelijkheid tot klankborden. Een van de kenmerken van de MGS is dat het mediationtraject in principe met twee mediators wordt uitgevoerd. Beide mediators zijn gebonden aan geheimhouding; zij kunnen echter wel met elkaar over het conflict praten. Dit omdat de MGS heel veel waarde hecht aan vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Na bijna 10 jaar is het de MGS gelukt om weer een Basisopleiding Professioneel Mediator te laten verzorgen. Met de afronding van deze opleiding in juli 2019, is de MGS verder uitgebreid met een aantal nieuw opgeleide mediators.

Om de doelen nog beter te kunnen realiseren en tevens samenwerkingen aan te gaan, is in februari 2019 de Stichting Mediation Professionals Suriname (Stg. MPS) opgericht. Klik hier om meer over de Stg. MPS te lezen.